Apartma "Pirano"

Preživite decembrske praznike na Obali

Preživite decembrske praznike na Obali

Preživite decembrske praznike na Obali, kjer je praznično vzdušje že v polnem teku. Kljub temu, da morje ne nudi več možnosti za kopanje (z izjemo za najbolj pogumne je tu tradicionalni novoletni skok v morje), vam Obala ponuja veliko možnosti za preživljanje decembrskih dni. Pestro dogajanje vas čaka tako v Piranu kot v Portorožu. Da bi vam nekoliko olajšali odločitev kam za praznike, smo na kup zbrali dogodke, ki vas čakajo v letošnjem veselem decembru.

 

1. Drsanje v Portorožu

V Portorožu imamo drugo največjih pokrito drsališče v Sloveniji. V dolžino meri kar 60m in je nameščeno v nekdanje skladišče soli Grando. Drsališče je odprto od ponedeljka do petka, od 12.00-20.00, ob sobotah, praznikih in šolskih počitnicah od 10.00-21.00, ob nedeljah pa od 10.00-18.00. Za uro drsanja je potrebno odšteli dva evra, za otroke do 6. leta je uporaba drsališča brezplačna. Vsi, ki nimajo drsalk, si jih lahko izposodijo za simboličen evro.

Več si lahko preberete tukaj.

Drsališče v Portorožu
Drsališče v Portorožu v nekdanjem skladišču soli Grando

2. Sprehod po praznično okrašenem Piranu in Portorožu

Romantičen sprehod po praznično okrašenem Piranu je vedno dobra ideja. Navdušeni bodo tudi otroci, še lepše pa bo, če boste s partnerjem sami raziskali skrite kotičke Pirana in ob morju spili kakšen brule’ (kuhano vino po primorsko 🙂 ).

Praznično okrašen Piran
Praznično okrašen Piran (foto Manuel Kalman)

3. Božično-novoletna tržnica pri hotelu Kempinski v Portorožu

V decembru ste vabljeni pred hotel Kempinski, kjer se bo odvijala že tradicionalna božično-novoletna tržnica domačih izdelkov. Seznam ponudnikov je velik, zato boste zagotovo našli kakšno darilo in tako razveselili svoje najdražje. Seznam ponudnikov najdete tukaj.

Tržnico lahko obiščete vsak dan do 02.01.2022, od 15.00 do 22.00 ure. Izjemoma bo 24. 12. in 31. 12. 2021 urnik od 15.00–19.00.

Več si lahko preberete tukaj.

Božično-novoletna tržnica (foto: Manuel Kalman)
Božično-novoletna tržnica (foto: Manuel Kalman)

4. Pismo za Božička na letališču v Sečovljah

Še do 23.12. imajo vsi otroci čas za oddajo pisem Božičku, ki jim bo na pismo tudi odgovoril! Pismo lahko oddate pri hotelu Kempinski na božično novoletni tržnici ali na Aerodromu Portorož v Sečovljah, med 8. uro in 16.30, kjer vse, ki bodo pismo oddali, čaka tudi sladko presenečenje.

Video: Kleva Films

5. Obisk Božička in glasbeni program z Andrejo Zupančič

Dne 21.12.2021 v Piran prihaja Božiček, ki bo otroke in starše razveselil ob 17.00 uri, za bogat glasbeni program pa bo poskrbela Andreja Zupančič. Ne zamudite in ga obiščite na Zelenjavnem trgu v Piranu.

6. Tartinijeva božično-novoletna tržnica v Piranu

Od 27.12.2021 in vse do 07.01.2022 ste vsak dan med 10.00 in 17.00 uro vabljeni na Tartinijev trg v Piran, kjer se bo odvijala tradicionalna Tartinijeva novoletna tržnica z bogato ponudbo lokalnih, obrtniških in umetniških izdelkov.

Božično-novoletna tržnica v Piranu (foto Manuel Kalman)
Božično-novoletna tržnica v Piranu (foto Manuel Kalman)

7. Dedek Mraz na piranskem svetilniku

Na zadnji dan letošnjega leta pa bo Piran obiskal tudi Dedek mraz. Pri Svetilniku ga bodo otroci lahko pričakali ob 10.30 uri.

8. Obiščete Fantazimo v Kopru

Če pa ste na obisku na Obali je skoraj obvezno skočiti tudi v Koper in si ogledati Fantazimo. Praznično vzdušje v Kopru pričara tudi božična glasba, ki jo je moč slišati po mestnih ulicah, paša za oči pa je zagotovo izredno bogata osvetlitev celotnega mesta.

Več o dogodkih v Kopru na Visit Koper.

 

Še več dogodkov si lahko ogledate tukaj.

Komentarji so zaprti.